Assemblea del 09/09/2011

Comença l’assemblea a les 20:30h a la placeta baixa de la Rambla.

0. Ordre del dia

– Concentració pel 12/09/2011
– Assemblea al barri «Horta d’hospital»
– Calendari d’esdeveniments de setembre-octubre
– Habitatge
– Jornada «en revolta»
– Seguiment d’accions
– Assumptes diversos

1. Concentració pel 12/09/2011

– S’exposa que la concentració per la llengua del 12-S a les 19h és una cortina de fum per tapar altres problemes. Es proposa acudir amb cartells de protesta per la cortina de fum i per les retallades.
– Es proposa com a alternativa un comunicat de premsa.
– Es llegeix un esborrany de comunicat proposat (Annex 1).
S’acorda per unanimitat: es difondrà el comunicat de premsa.
– Les demés opcions són descartades per majoria.

2. Assemblea al barri «Horta d’hospital»

– Es proposa com a primera assemblea dijous 15 a les 20:00h a la plaça Joan Tutau de Figueres. No substitueix la de figueres el 16-S.
S’acorda per unanimitat: que el grup de treball de les assemblees itinerants tiri endavant aquesta primera.
– Es proposa Vilafant i Camallera per les primeres assemblees de poble.

3. Calendari d’esdeveniments de setembre-octubre.

– Es completa una llista-resum d’actes d’interès arreu:

Setembre
14: Preparación del III Encuentro de trabajadores (Barcelona) per la vaga general
15: Assemblea de barri a Horta d’hospital
16: Manifestació-cercavila a Barcelona pels serveis socials
16: Presentació de CIC a Figueres i proposta de cooperativa d’habitatge
17: Accions a la borsa de Barcelona fins el dia 19 (borses de tot el món)
18: Manifestació a Madrid pels serveis públics
19: Assemblea pública de la PAH Girona (C.Cívic S.Narcís)
25: Manifestació a Girona per l’Habitatge i la Dació en deute
29: Jornada de mobilització a favor d’una vaga general (CNT, CGT, etc.)

Octubre
08: Jornada a l’Alt Empordà sobre Crisi energètica i sobre Cooperativisme
15: Manifestació europea contra les retallades, i un Fòrum Social

4. Habitatge

– S’informa que el 16 de setembre la CIC (Cooperativa Integral Catalana) proposarà públicament a Figueres una cooperativa d’habitatge. Lloc i hora per determinar.
– Es llegeix i proposa un manifest (Annex 2).
S’acorda per unanimitat: s’aprova el manifest per ser publicat.

5. Seguiment d’accions

– Es llegeix un recull de l’estat de les accions ja acordades i tasques pendents (Annex 3)

6. Jornada «En revolta»

– S’explica que es pot fer al CEIP L’Amistat o a S.Tomàs de Fluvià. Que els dilluns a les 19:45h a Can Met hi ha les reunions de preparació (tema parlat el 19/08/2011 per un debat).

7. Assumptes diversos

– Es demana fer propagandade les assemblees de barri mitjançant el PIM (Punt d’Informació Mòbil, alias Carritu)

L’assemblea es dóna per acabada a les 22:26h

Annex 1

Malgrat que estem en total desacord amb la sentència que pretén obligar les escoles catalanes a fer servir el castellà com a llengua vehicular, i que  la considerem una veritable agressió a la cultura de Catalunya i la seva gent, hem decidit en Assemblea denunciar les Institucions que amb finalitat electoralista programen actes de “defensa de la llengua” quan per altra banda estan retallant l’ensenyament, és a dir, estan retallant no només la llengua sinó la cultura i el seu futur.

Annex 2

MANIFIESTO
POR UNA VIVIENDA SOCIAL, DIGNA Y ASEQUIBLE

Algunos datos sobre el acceso a la vivienda son demoledores:
De entrada, es impresionante que el precio de la vivienda no influya  en los cálculos del I.P.C., que después sirve para aumentar los salarios de los trabajadores. Si  esto hubiera ocurrido, el precio de la vivienda no se hubiera encarecido tanto y tanto o bien los sueldos hubieran subido lo suficiente, hoy en día el acceso a una vivienda no se habría convertido  en un lujo.
La deteriorada constitución española en su artículo 47 dice que los españoles tenemos derecho a una vivienda digna.
El aumento del precio de la vivienda sumado al fomento por parte de la administración de la concesión de hipotecas del 100% de su valor y las sobrevaloraciones de las agencias de tasación han llevado a muchos trabajadores a asumir deudas que no podrán pagar en 2 o 3 vidas laborales. La gran banca ha hecho un gran doble negocio.
La morosidad y los desahucios se han convertido en algo demasiado habitual y día si día también familias enteras son desalojadas y abandonadas a su  suerte. El pueblo no puede seguir aguantando esta situación, por eso desde el  grupo de indignados de Figueres decimos:

BASTA!!!

Creemos firmemente que la gente tenemos derecho a un techo, que la vivienda tiene que dejar de ser un lujo o un bien sobre el que especular, para convertir-se en lo que la misma constitución defiende: DIGNA.
Por eso buscamos soluciones para socializar la vivienda y hacerla accesible para todos.
Entre las acciones mas directas, la OCUPACIÓN de viviendas vacías (unas 4.000 sólo en Figueres), se presenta como la más inmediata.
Por esta razón os invitamos a todos a la manifestación que se llevará a cabo el 25/9/2011 en Girona (18h al Pont de Pedra) en defensa de una vivienda social, digna y asequible.

Annex 3

LLISTA DE SEGUIMENT D’ACCIÓNS

Quadrant d’ implicats : s’han creat unes llistes per apuntar-se a les diferents accións; noms, nºtel., mail, horari i carrec. Estan a can met.

Carrito: folletons necessaris : constitució, PAH, manifest (folletó pesentació) diponible en català i castellà, retallades en sanitat. Qui pogui fer copies que ho faci saber a la comisió de difusió. Moltes mercés. Disabte tarda esta al centre amb nova informació de les 16:00 a les  20:00h.

Hospital : conectar amb els treballadors i el comité dels esmentats, per concretar accions locals i obtenir mes informació. Llista de sindicats i membres d’aquests disponible.

Ceció terrenys publics a una escola privada : avui s’aproven les clausules del cuncurs. Es cobraran uns 50.000e/any pels terrenys….. de moment.

Educació : el curs comença el 12 de setembre. Propostes concretes pendents…..

Plataforma d’afectats per l’hipoteca : es faràn folletons informatius, hi ha la presentació en roda de prensa el dia 6 de setembre, la manifestació amb la PAH  es el 25 de setembre a les 18h. al pont de pedra Girona, per demanar el cambi de la llei hipotecaria ( dació en pagament, stop desnonaments i lloguer social ).

Acció per l’habitatge: conectar amb gent necesitada i interesada en formar par de l’acció.
S’ha concertat una reunió amb persones afectades divendres 16 al vespre.

Desnonaments : pendent (jutjats). L’opció dels jutjats es mirar els plafons de cada jutjat i  recopilar informació.

Taller : nessesitat de material de fontaneria, cablejat electric i pintura. Hi ha una proposta per crear una asociació . Mes informació a la comisió de taller.

Jornada informativa : s’ ha concretat pel dia 8 d’octubre i es va avançan feina. Propera reunió dilluns 12 setembre a les 19:30h a can met. EN REVOLTA!

Asamblea itinerant : primera proposta de barri dijous 15 al vespre plaça joan totau
“ l’horta de l’hospital” . Cal fer-hi difusió. Primeres propostes de poble Vilafant i Camallera pendent d’acord.

Pluralitat : reuinió pendent amb el col.lectiu magreví. Reunió amb g.e.s. (grup empordanes per la solidaritat) dimarts 13 setembre a les 20:30h a can met.

DIT I FET

Acampada en defensa del territori 1, 2, 3 i 4 setembre a fellines : s’han exposat les problematiques de la MAT a catalunya i el TAV a Euskadi informant del pasat, el present i el futur tant d’aquestes infraestructures com de respectives lluites legals i socials. També  es parla sobre el control social migllançan  les tecnologies, les infraestructures, l’educació y la militarització. Es fan tallers de supervivencia i orientació a la natura.

Talls cotra retallades : s’han fet talls a diverses carreteres de catalunya el 3 de setembre.En principi a figueres no hi ha pogut anar ningú ni s’ha fet cap tall a la comarca.

Taula rodona : el futur del castell de sant ferran (figueres), amb quatre historiadors locals, dijous 8 de setembre a les 20:00h a can met. Conclusións : el castell hauria de ser gestionat per l’ajuntament i es podria crear una plataforma ciutadana per crear propostes.

This entry was posted in Actes d'assemblea. Bookmark the permalink.

Comments are closed.