De les jornades “En Revolta” sortim i estem treballant per construïr alternatives dimecres 19 d’octubre a les 19.30h a Can Met tenim una cita!!!

El dimecres 19 d’octubre a les 19.30h en Can Met, parlarem d’ecoxarxes. Vindrà una persona de l’ecoxarxa de Girona a explicar-nos el funcionament holístic d’aquest tipus cooperativa de béns, serveis i coneixements.
Estaria be que pogués venir tambè gent d’algun grup de consum. Els grups de consum son la base necessaria de les ecoxarxes.
L’Ecoxarxa Empordà vol integrà totes les necessitats bàsiques de les persones de la comarca.
Petita pinzellada
Ecoxarxes i núclis locals.
Una Ecoxarxa és una xarxa d’intercanvi de béns, serveis i coneixements amb la voluntat de recuperar la dimensió ètica i humana de les activitats econòmiques, superant l’individualisme i la competitivitat capitalista i impulsant una economia basada en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i l’ecologia.
Les promouen persones d’una mateixa comarca o bioregió, que s’uneixen de forma estable amb el compromís de construir una altra forma de relacionar-se, fomentant l’economia local, el consum responsable i les relacions humanes, cobrint així les necessitats bàsiques personals. A més es creen mecanismes de suport mutu entre les persones, permetent a aquestes desenvolupar noves habilitats més enllà de les purament professionals.
La seva característica més distintiva és l’ús d’una moneda social (també coneguda com com a moneda local o comunitària), per permetre el funcionament d’un sistema d’intercanvis multi recíprocs a la regió, sense fer ús dels diners.
Els nuclis locals són xarxes o grups de persones i col·lectius que comparteixen als principis de la CIC a nivell local, implementant i coordinant en la mesura de les seves possibilitats, projectes i iniciatives per a l’autogestió holística de les persones que participen en ell.
Són espais autodeterminats, que decideixen autònomament com és el territori que abasten i les decisions que els concerneixen. Un nucli local pot ser un barri de Barcelona, poden ser diverses comarques juntes, una sola comarca, 2 o 3 municipis junts o un sol poble.
TRANSFORMACIÓ SOCIAL
Interès pel ben comú i importància d’estar ben un mateix.
Desprendre’s del materialisme.
Cooperació i solidaritat en la transformació social.
Transició basada en el dia a dia per estar cada vegada més prop de convertir la utopia en realitat.
Relació directa entre l’acció pràctica i la seva teorització.
Cooperativa inclusiva i *enREDadora per a tota la societat.
SOCIETAT
Equitat i justícia social.
Igualtat en la diversitat.
Autorrealització i suport mutu.
Compromís i autoavaluació.
Compartir amb tota la societat les nostres pràctiques.
ECONOMIA
Atendre les necessitats de les persones per sobre de qualsevol altre interès i cadascun aportant segons les seves possibilitats.
La moneda és un sistema de mesura d’intercanvi de les persones a la comunitat excloent l’acumulació com a objectiu.
Es promouran altres formes no monetàries d’intercanvi: economia gratuïta, barata directa, economia comunitària.
ECOLOGIA
Ecologia i Permacultura.
Decreixement i Sostenibilitat.
ORGANITZACIÓ POLÍTICA
Democràcia: directa, deliberativa, participativa.
Autogestió i descentralització.
Transparència.
Subsidiarietat: del fet local a global.
Assemblearisme.
https://cooperativa.ecoxarxes.cat/
https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/groups/56526/ecoxarxa-empord/
no hi falteu, ens indignem, ens comprometem i actuem !!!

This entry was posted in Diversos. Bookmark the permalink.

2 Responses to De les jornades “En Revolta” sortim i estem treballant per construïr alternatives dimecres 19 d’octubre a les 19.30h a Can Met tenim una cita!!!