Trobada de pobles i barris gironins del 09/10/2011

ACTA ASSEMBLEA COMARQUES GIRONINES 9/10/11

0. Presentació dels pobles assistents.

– Olot: Comenten la davallada de participació, i que han millorat en organització. Volen tractar els temes de coordinació i la manifestació del 15 d’octubre.
– Hostalric: Que han treballat grups de consum i cooperativisme. Ara estan bolcats sobre la Salut (CAP). Volen tractar la coordinació, la manifestació del 15 d’octubre i els detinguts pel 15 de juny. Expliquen que el tema Salut ha fet créixer espectacularment les assemblees.
– La Bisbal: Que començaren amb l’Ateneu Llibertari però després van quedar els demés. No han aconseguit consensuar idees per un manifest. Poca gent i pendents del què fa Girona. Escasses accions pròpies, com la Jornada d’artesans indignats, i solen recolzar d’altres. Estan interessats en coordinació i N-1.
– Figueres: Comenten la davallada de participació, però molta activitat. Que un grup està preparant un centre social, i un altre grup ha iniciat amb la jornada «En revolta» cap a xarxes de comerç i grups de consum. Que volen tractar la comunicació i coordinació.
– Palamós. Expliquen que preparen un mas cedit per la propietat (centre social amb horts). Fan xerrades periòdiques. Mantenen 11 penells informatius als diferents barris del poble, acceptats per l’ajuntament.
– Blanes: Van començar el mes de juny sense acampada. Fan taula informativa, han fet una bicicletada de propaganda i accions de transit lent (tallades). A l’agost va sorgir la «Plataforma ciutadana de Blanes» (paral·lela) formada per entitats, que va aconseguir una gran manifestació sobre Salut. Que estan contactant amb la PAH. Poca gent però molta capacitat de convocatòria; la plataforma els serveix de xarxa.
– L’Escala: Fan algunes concentracions. Es diuen «Àgora lliure de l’Escala». Aposten per tornar als orígens del socialisme (universal i autogestionat).
– Salt: Que són una assemblea en procés de definició, no necessàriament com a indignats doncs tenen història anterior.
– Girona: Han passat de l’esquema de comissions permanents cap a grups de treball per cada afer. Els desborda la quantitat d’iniciatives. Amb pressió han aconseguit que l’ajuntament els posi una cartellera metàl·lica.
– Anglès i Amer: Es diuen «Assemblea del Ter-Brugent». Se centren en Salut (CAP). Dormen al CAP d’Anglès des del 12 de setembre. No funcionen assembleàriament perquè la gent té molta por de descobrir-se i físicament es troben pocs.
– Ripoll: Que bàsicament fan punt d’informació amb un manifest. Pel 15 d’octubre prefereixen sumar-se a Barcelona.
– Santa Coloma de Farners: Ha vingut una sola persona, però molt decidida.

1. Ordre del dia

– Es discuteix llargament què fer en aquest punt (abans 2. Comissions): comissions amb l’esquema inicial de Barcelona, assemblea conjunta, valoració del moviment, tractar només comunicació i coordinació, ponències-debat sobre cada matèria, etc.

– Es decideix tractar els temes més urgents: 15 d’octubre, Coordinació i Eines de comunicació a la xarxa. Per aquest últim punt, es crea un grup de treball paral·lel. La resta, tractaran el tema del 15 d’octubre i coordinació.

15-O
– Participació de pobles
– Pstratègies conjuntes
– Tasques pendents

Després del 15-O, què?
– Mecanismes de coordinació
– Comunicació
– Com arribar a la gent

2. Manifestació del 15 d’octubre

Participació de pobles

Cadascun dels pobles assistents exposa si convocarà la manifestació al seu poble o s’unirà a la de Girona i/o Barcelona.
– Ter Brugent: es repartiran entre Blanes i Girona
– Palamós: es repartiran entre Barcelona i Girona. Al matí faran activitat de referèndum.
– Figueres: participaran a Girona
– L’Escala: fan concentració tota la tarda aprofitant afluència a l’Escala
– Hostalrich: participaran a Girona
– Blanes: aniran a Barcelona o Girona. Al matí faran activitat «de cap a cap».
– Olot: participaran a Girona
– La Bisbal: pendent de decidir
– Salt: faran una manifestació a Salt, que s’unirà amb la de Girona
– Girona: convocatòria a les 18h a la plaça del Barco i arribada a la seu de la Generalitat (ruta pendent de definir segons l’assistència més o menys massiva de gent).
– Ripoll: pensaven assistir a la manifestació a Barcelona ja que no tenien clar que n’hi hagués una a Girona i amb el tren arriben en un moment

Estratègies

Difusió: fer difusió de la manifestació dirigida també a altres moviments, no necessàriament vinculats al moviment 15M, com els moviments d’units pel cap, Plataforma d’afectats per l’hipoteca,…
Des de Girona, penjaran l’arxiu de difusió (cartells i octavetes) al N-1 i a la seva web. També proporcionen còpies en paper i adhesius.
Accions per a la manifestació: es tractaran a l’assemblea de Girona que se celebrarà dilluns a Pça. Catalunya a les 20h. En aquesta assemblea també s’acabarà de definir el recorregut. Es comenta que la idea és que sigui similar a la que es va celebrar el 19J, on s’anava parant davant de diferents institucions i llegint alguns manifestos.
Lema de la capçalera de la manifestació. Es debat sobre aquest tema. En un primer moment, des de Girona es proposava “Capitalisme és crisi. Juntes construïm alternatives”. Des d’alguns pobles es comenta que els agrada més el lema “De l’indignació a l’acció”, que és el que s’ha llençat des de Barcelona. Finalment s’acorda que el lema de capçalera sigui “Capitalisme és crisi. De l’indignació a l’acció”, i fer una pancarta que tanqui la manifestació am el lema “Juntes construïm alternatives”

Tasques pendents

Cada assemblea local portarà una pancarta amb pals per anar alçada) on surti el nom de la localitat. Caldria buscar frases imaginatives, que no siguin totes «assemblea d’indignats de         »
Difondre, anant a colectius en lluita o afectats per la situació social i econòmica i convidar-los a que portin la seva pròpia pancarta.
La pancarta de capçalera es farà a Girona el dimecres a les 12, i la de la cua es farà a Olot.
Convocatòria de premsa. Des de Ter-Brugent s’ofereixen a fer nota de premsa (a partir del document de difusió de Girona) i convocatòria als diferents mitjans.

3. Manifestació 5 de novembre contra les retallades.

S’informa d’aquesta convocatòria i es convida a la participació.

4. Eines de comunicació a la xarxa

Es crearà una llista de correu (grups d’indignació Girona) on els subscriptors siguin els grups locals. Aquesta feina es farà des de Palamós.
N-1 és escollida com a  plataforma virtual des d’on poder:
– Elaborar documents conjuntament
– Obrir fòrums
– Penjar un Calendari d’activitats
S’ofereix una alternativa a les eines tan integrades en el sistema que cuestionem com el wordpress.com, el gmail, etc., que és el domini personesindignades.net. Cal pagar una quota anual al voltant de 50€ per fer-la servir.

5. Propera convocatòria assemblea.

Es decideix deixar el punt de coordinació de les comarques gironines per una altra assemblea. Es proposa celebrar-la el dia 5 de novembre per la tarda a Girona (lloc concret per definir), per tal de coincidir en la manifestació contra les retallades que es farà el mateix dia al matí. Es comenta que es podria portar el dinar i menjar plegats al mateix lloc on se celebri l’assemblea.
Es decideix donar temps fins al 24 d’octubre per fer propostes d’ordre del dia utilitzant les eines de comunicació acordades (N-1, llista de correu…).

This entry was posted in Actes d'assemblea, Diversos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.