PLATAFORMA AFECTATS PER LA POBRESA PAP

La PAP és una plataforma creada per ciutadans de Figueres arrel de la situació de pobresa en la qual es troben actualment molts dels seus ciutadans.

Davant la situació de precarietat i la falta de resposta per part de les administracions ens sentim obligats a crear aquesta Plataforma.

Moltes famílies de Figueres i comarca no perceben cap tipus d’ingrés ni ajuda. El passat mes d’agost, es va produir una regulació en la PIRMI, per part de la Generalitat de Catalunya, a partir de la qual s’ha deixat de concedir aquest subsidi. Així mateix, denunciem la manipulació mediàtica que afirma, que els perceptors de la PIRMI són immigrants, quan en realitat és un subsidi que percep qualsevol persona que reunexi els requisits sol·licitats independentment de la seva nacionalitat o origen.

La PAP ha tingut coneixement de nombroses famílies que no tenen accés ni a un habitatge digne ni a subministraments bàsics, com a aigua, llum, gas. També hi ha casos de famílies que no poden fer front al pagament del servei de menjador dels seus fills i filles. Les escoles els prohibeixen que els nens es portin el menjar de casa, i un llarg etcètera d’injustícies socials.

Per tant, exigim a les administracions competents un gir en les polítiques socials que garanteixi als ciutadans l’accés a les necessitats i serveis bàsics.

Convoquem a totes i tots a la presentació de la PAP que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament de Figueres, el dia 15 de desembre a les 12 hores per a reivindicar els nostres drets bàsics.

“Quan el govern viola els drets del poble la Insurrecció és per al poble i per a cada porció del poble, el més sagrat dels seus drets i el més indispensable dels seus deures” (Declaració dels drets de l’home i del ciutadà de 1793)-

This entry was posted in Agenda. Bookmark the permalink.

Comments are closed.